torstai 27. marraskuuta 2014

Pitopalvelun valinta

Terveisiä jostain Alppien yltä! Mahtavaa kun nykyään onnistuu blogin päivittäminenkin lentokoneesta käsin. ;) Ajattelin rustailla nyt vihdoin kasaan jo aiemmin aloittamani catering-postauksen. Aika pitkä teksti tulossa, yrittäkää kestää!

Sulho on koko seurustelumme ajan painottanut, ettei halua isoja häitä. Itse olen ollut hieman eri kannalla, sillä haluaisin juhliimme sekä sukulaisia että ystäviä. Koska päädyimme järjestämään häät melko lyhyellä varoitusajalla, jouduin jo ihan budjettisyistä joustamaan ja puristamaan vieraslistan noin 50 henkeen, joka sisältää lähimmät ystävät ja lähisukulaiset eli vanhemmat, sisarukset sekä isovanhemmat. Vähän pelottaa jo kuinka ilmoittaa asia sukulaisille mutta siitä lisää joku toinen kerta.

Saatuamme tilan varattua aloitin pitopalveluiden kilpailutuksen. Suurin osa vastasi nopeasta noin vuorokauden sisällä pyynnön lähettämisestä mutta osaa joutui odottelemaan. Joidenkin yritysten sivuilla olevissa lomakkeissa oli myös kohta, johon sai laittaa toiveen siitä mihin mennessä tarjouksen haluaa sähköpostiinsa. Olisi ehkä vain reippaasti pitänyt laittaa vastausajaksi pari päivää viikon sijasta, sillä pyyntöjä tuli läheteltyä liukuhihnataktiikalla ja ehdinkin melko nopeasti unohtaa minkä verran olin aikaa millekin yritykselle antanut.  

Mitään ihan mielettömiä kriteereitä minulla ei lähtökohtaisesti ollut, sillä:


...ja Sulhoa kans! Kuva
En mene eri firmojen kustannusarvioihin sen tarkemmin, sillä tarjoukset ovat usein tapauskohtauksia. Yhteenvetona voisin sanoa, että kaikkien tähän listaamieni tarjoukset Flow cateringia lukuun ottamatta osuivat välille 45e-65e/henkilö sisältäen sekä henkilökunnan, astiat että kuljetukset Suomenlinnaan. Suurin osa yrityksistä antoi tarjouksen, jossa kustannukset oli eritelty per henkilö, joten Excelin pyörittelyltä (jonka muuten Sulho hoiti omatoimisesti <3) ei voinut välttyä.

Sweet Pepper
Vastaus tuli nopeasti vielä samana päivänä tarjouspyynnön lähettämisestä mutta valitettavasti heidän varauskalenterinsa oli jo täynnä kyseisen päivän kohdalta. Tämän olisi itse asiassa voinut päätellä, sillä Sulho oli juhlapaikkaa etsiessämme ottanut yhteyttä Sweet Pepperiin heidän juhlatilaansa Soutupaviljonkia koskien ja tilassa tosiaan oli jo varaus...

Hima & Sali
Nopea vastaus mutta edellisen tavoin jo varattu toivomanamme päivänä. Hima & Sali olisi voinut olla myös mielenkiintoinen juhlapaikka, jos teollisuusmiljöö sattuu nappaamaan.

Soupster
Nopea ja ystävällinen vastaus. Muutama menuehdotus, jotka ovat muokattavissa mieleisiksi. Mukavaa erityisesti, että alkupalat ja pääruoat olivat täysin erillisinä menuina, joita voi yhdistellä mielensä mukaan. Olivat myös laskeneet alustavan kustannusarvion, joka tosin oli hieman harhaanjohtava, sillä siinä ei oltu huomioitu sitä, että juhlamme on lauantaina, mikä vaikuttaa henkilökunnan kustannuksiin ja astioiden kuljetuskustannuksiin. Astiat tulevat erillisen vuokrausfirman kautta ja olisivat olleet mielestäni melko kalliit. Käsittääkseni ne olisi ollut mahdollista vuokrata myös itse mutta eiköhän tässä ole jo tarpeeksi liikkuvia osasia muutenkin.
Fannyssa ja Dylanissa useasti brunssilla käyneenä Soupsterin oli yksi ennakkosuosikeistani. Valitettavasti se oli myös kallein vaihtoehto siitä huolimatta, että olisimme valinneet edullisimmat menuvaihtoehdot.
 
Nopea vastaus täältäkin. Eivät osallistu tarjouskilpailuihin, minkä tiedon bongasinkin jostain hääblogista jälkeenpäin. Antoivat kyllä arvion häämenun kustannuksista per henkilö mutta se oli mielestäni melko kallis, joten Flow putosi listalta melko nopeasti.
 
Jälleen nopea vastaus. Vain yksi menuehdotus, joka tosin näytti ihan hyvältä. Saamistamme tarjouksista toisiksi halvin.
 
Vastausta sai odotella muutaman päivän mutta Sulhon soitettua Sodaan saimme tarjouksen vielä saman päivän aikana. Etuna tässä firmassa olisi ollut sijainti Suomenlinnassa, minkä ansiosta catering olisi todennäköisesti voinut olla tarvittaessa paikalla juhlien loppuun asti ilman huolta lauttaan ehtimisestä. Isona miinuksena se, ettei tarjoukseen ollut laskettu mukaan kakkua. Toisaalta viestissä oli mainittu Sodan kaksi yhteystyökonditoriaa, Konditoria pH7 ja Patisserie Teemu ja Markus, joten kakun hinnan lisääminen ei ollut kovin suuri lisäurakka Excel-rumbaan. Menua mahdollisuus muokata mieleiseksi ja mahdollisuus saada apua muiden palveluiden, kuten vesibussikuljetuksien ja kukkien, järjestämisessä.
 
Osaan tarjouspyyntö lomakkeista pyydettiin laittamaan päivämäärä, johon mennessä tarjouksen toivotaan olevan perillä. Kun tarjousta ei alkanut kuulua parin päivän sisällä käskytin Sulhon soittamaan Bastion Cateringiin, josta kerrottiin että se on kyllä tulossa mutta he eivät olleet pitäneet kiirettä, sillä olin antanut viikon verran vastausaikaa... Bastion Cateringin etuna olisi niin ikään sijainti Suokissa. Heiltä on myös mahdollista saada ns. sormukset käteen -paketti, joka sisältää suurin piirtein kaiken tilavarauksista koristeluun ja paperituotteiden suunnitteluun. Ihan mielenkiintoinen vaihtoehto mutta taidan olla liian kontrollifriikki sellaiseen.  
 
Huplia on kehuttu sekä blogeissa että foorumeilla enkä tarjouksen perusteella ihmettele miksi. Sain erikseen menuehdotukset sekä infoa suunnittelupalaverista, joka onnistuu joko naamatusten tai puhelimen välityksellä. Puhelinpalaverin valitseville kokonaishinta on hieman halvempi, mikä on tietenkin hyvä vaihtoehto, jos (ja kun) budjetti sattuu olemaan tiukka. Myös Huplilla menun muokkaaminen mieleiseksi onnistuu. Erityisenä plussana myös se, että sain könttätarjouksen, joka sisälsi suurin piirtein kaiken tarvittavan eikä kustannuksia tarvinnut alkaa itse excelöimään. Toisaalta menuihin kuuluvat (kerma)kakkuvaihtoehdot eivät oikein miellyttäneet ja mieluisammista olisi pitänytkin sitten maksaa lisähintaa.
 
Ateriax
Nopeat, ystävälliset ja palveluhenkiset vastaukset kyselyihin. Tarjous hieman persoonaton, sillä samat tiedot löytyvät myös Ateriaxin sivuilta. Toisaalta erityisenä plussana mahdollisuus osallistua tasting-tilaisuuteen, jossa menut pääsee testaamaan etukäteen. Lisäksi myös kakkua (joka tulee muuteen edelläkin mainitusta Konditoria pH7:stä) on mahdollista kokeilla etukäteen ja Ateriax tarjoaa nettisivujensa mukaan kaksi maisteluleivosta ilmaiseksi. Kaiken tämän jälkeen tuntui hieman oudolta, että kyseessä on kaikkein edullisin vaihtoehto. Voiko halvalla saada hyvää? Googlailin hieman ja mielipiteitä Ateriaxista oli sekä puolesta että vastaan. Alkuruokia oli kehuttu erityisesti mutta pääruoat eivät olleet kaikkia miellyttäneet. Myös henkilökunta ja pöytäliinojen kunto olivat saaneet jonkin verran risuja. Suurin osa kommenteista oli kuitenkin muutamia vuosia vanhoja, joten niiden perusteella on hankala sanoa mitään nykytilanteesta.

Picantina Food Oy
Picantinasta oli meidän hääpäivämme ehditty jo myymään, joten emme saaneet heiltä tarjousta. Erityisen harmillista, sillä vastausviestien perusteella henkikökunta vaikutti todella symppikseltä!

Suomenlinnan Panimo
Olin jo ehtinyt untohtaa koko catering-rumban kun sähkäpostiini tipahti tällä viikolla tarjous Suomenlinnan Panimolta. Noh, pitopalvelu on kuitenkin jo valittu ja varattu emmekä taida lähteä sitä vaihtamaan.

Valintamme kohdistui lopulta (ei lainkaan yllättäen) Ateriaxiin siitäkin huolimatta, että kyseinen lafka on saanut hieman runtua internetin syövereissä. Menua pääsee kuitenkin maistelemaan etukäteen ja se on muokattavissa mieleiseksi, joten en ole kovin huolissani siitä, että juhlissamme olisi tarjolla huonoa ruokaa. Lisäksi erityisen hyvän vaikutuksen teki se, että kysellessäni mahdollisuuksia muista iltapalavaihtoehdoista kuin sivuilla mainitut salaatit ja piiraat vastaus tuli nopeasti ja kaikki käy -asenteella varustettuna. Mahtavaa!

Jos tätä sattuu lukemaan joku, jolla on kokemuksia Ateriaxista suuntaan tai toiseen niin näpynäpy kommenttia tulemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sulla on mielessä? :)