sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kenkähaaveita

Olen jo pitkään haaveillut hankkivani Minna Parikan kengät. Häihin nyt tulee palamaan muutenkin sen verran pätäkkää, että siinä konkurssissa muutaman satasen uhraaminen hyviin kenkiin ei pitäisi tuntua juuri miltään. Tai näin ainakin yritän itselleni (ja Sulholle) uskotella. Ihan käytännön kannalta Parikan kenkiä on kehuttu erityisen mukaviksi jaloissa koroista huolimatta, mikä on tietenkin iso plussa hääpäivää ajatellen.
 
Unelmieni malli on joko Jodie (eli se "perusmalli") tai Little Lulu. Puvun kohdalla hyväksyn sen, että siihen tulee pukeuduttua vain kerran mutta kengät tahdon käyttöön myös myöhemmin. Tästä syystä en hyvin suurella todennäköisyydellä tule hankkimaan valkoisia vaan mustat kengät. Lisäksi kengissä on ehdottomasti oltava umpikärjet, sillä jostain syystä avokärkiset tai peeptoe-malliset jalkineet tuntuvat usein hiertävän minulla todella kipeät rakkulat varpaisiin.

Jodie. Kuva

Little Lulu. Kuva
Tänään kauppareissulta tarttui mukaan Häät-lehti ja satuin bongaamaan sieltä yllättävän haastajan edellisille ihanuuksille. Kyseessä ovat Harriet Wilden Peony-avokkaat. Tässä menevät nyt kyllä molemmat kengille asettamani kriteerit (musta väri ja umpikärjet) ihan nurin mutta katsokaa nyt miten upeat ne on!

Kuva

Harriet Wilden kokoelmassa näytti olevan muitakin aika upeita kenkiä mutta nämä ovat ehdottomasti omat suosikkini.
 
Toisin kuin tilan kanssa kenkiä en kuitenkaan uskalla ostaa sovittamatta. Jalkani on suurin piirtein koko 37,647, mikä hankaloittaa erityisesti sopivien korkokenkien ostamista. Useimmiten koko 37 puristaa ja 38 lonksuu/putoaa jalasta. Olisikohan kyseisen suunnittelijan kenkiä myynnissä jossain suomalaisessa liikkeessä? Kenkiensovitusreissu Lontooseen toki kiinnostaa mutta ei oikein sovi tämän tuhkimon budjettiin tällä hetkellä.
 
Tai sitten pitäydyn alkuperäisessä suunnitelmassani ja panostan suomalaiseen designiin. Ei huono sekään vaihtoehto.

2 kommenttia:

  1. Voi mieletön! Nuo Peonyt on upeat! Ja niille olisi tasan tarkkaan käyttöä myös häiden jälkeen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä! Harvemmin sytyn näin vaaleille kengille mutta nuo on kyllä ihan käsittämättömän ihanat. :)

      Poista

Mitäs sulla on mielessä? :)